Sunday, February 3, 2013

A recipe – More Tomato Salads : עוד סלט עגבניות

עוד בעניין עגבניות - שני סלטים קלילים להכנה, צבעוניים וטעימים.


More about Tomatoes - two salads, super easy to make, full of color and tasty.
סלט עגבניות בחומץ בלסמי

מרכיבים:
15‫-‬20 עגבניות שרי

1-2 כפות שמן זית
1-2 כפות חומץ בלסמי
5-7 עלי בזיליקום
מלח


* אפשר לשלב בסלט סוגי עגבניות שונות, לאו דווקא עגבניות שרי
 

אופן ההכנה:
  1. חותכים את העגבניות לחצאים או רבעים (שכל החתיכות יהיו באותו הגודל).
  2. מוסיפים את שמן הזית והבלסמי (יש לשים כמות זהה של שמן זית ובלסמי).
  3. קורעים לחתיכות גסות (אבל לא גדולות) את עלי הבזיליקום.
  4. מוסיפים מעט מלח, מערבבים הכל - ואוכלים!  
 
Tomato Salad with Balsamic Vinegar
 

Ingredients:
15 - 20 cherry tomatoes
1 - 2 tablespoons of olive oil

1 - 2 tablespoons balsamic vinegar
5-7 basil leaves

Salt  
 
* You can combine different kinds of tomatoes, rather than cherry tomatoes


Directions:
  1. Cut the tomatoes into halves or quarters (all pieces should be in the same size).
  2. Add the olive oil and balsamic (same amount of olive oil and balsamic vinegar).
  3. Tear the basil leaves into rough pieces (but not too large) . 
  4. Add the salt, stir - and eat!

סלט עגבניות עם צנוברים ועירית

מרכיבים:
15‫-‬20 עגבניות שרי
2 כפות צנוברים

חופן של עירית קצוצה
2 כפות שמן זית
שן שום קצוצה - לא חובה
מלח ופלפל


* לטעמי, הסלט הזה הכי טעים עם עגבניות שרי אדומות עגולות, אבל אפשר להכין אותו עם כל סוגי העגבניות הקטנות.

 אופן ההכנה:
  1. חותכים את העגבניות לחצאים.
  2. קולים את הצנוברים למשך כמה דקות.
  3. מוסיפים את כל המרכיבים לקערה עם העגבניות ומערבבים. את העירית והצנוברים כדאי להוסיף ממש לפני ההגשה.

Tomato Salad with Pine Nuts and Chives
 

Ingredients:
15 - 20 cherry tomatoes
2 tablespoon of pine nuts

Handful of chopped chives
2 tablespoons of olive oil
Clove garlic, chopped - optional
Salt and pepper

* In my opinion, this salad tastes best with round red cherry tomatoes, but it can be made with all types of small tomatoes.






Directions:
  1. Cut the tomatoes into halves.
  2. Roast the pine nuts in a pan for a few minutes.
  3. Add all the ingredients into the bowl with the tomatoes and stir. The chives and pine nuts should be added just before serving.