Saturday, April 6, 2013

עוגת שוקולד עם קצפת ותותים - Chocolate cake with whipped cream and strawberries

ליאון ביקש שנכין עוגת שוקולד. עם קצפת. ועם תותים.
אז הכנו.

Leon asked to bake a chocolate cake. With whipped cream. And strawberries.
So we baked.


מצרכים:
2 ביצים
1+3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
3/4 כוס קקאו
1+1/2 כפיות אבקת אפיה
1+1/2 כפיות סודה לשתיה
מלח
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח
1 כוס מים חמים

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
5 תותים

הוראות הכנה:


  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה.
  3. משמנים תבנית עגולה ושופכים לתוכה את העיסה.
  4. אופים בתנור (180 מעלות) 45 – 50 דקות. לא לפתוח את התנור בזמן האפייה או בסיום זמן האפייה – אחרת העוגה תיפול!!! בסיום יש לכבות את התנור ולתת לעוגה להתקרר.
  5. כאשר העוגה קרה לגמרי מקציפים את הקצפת לפי ההוראות ע"ג האריזה. מכסים את העוגה מכל הצדדים בצורה אחידה
  6. פורסים את התותים לפרוסות דקות ומסדרים על גבי העוגה.


Photo by: Rotem Nissan





No comments: